Hvordan bli god til å hoppe tau?
De sier at øvelse gjør mester, og hoppetau er intet unntak. Selv om mange av oss nok har hoppet tau både én og to ganger i løpet av barndommen, trengs det nok en liten oppfriskning i både teknikk og ferdigheter i voksen alder. Den gode nyheten er at dersom du følger et tilpasset program over en periode, vil du raskt kunne se progresjon og komme inn i rytmen igjen! La oss ta en titt på hva du kan gjøre for å bli bedre til å hoppe tau.Velg riktig hoppetau og program
Dette første punktet er essensielt, da de ulike hoppetauene gjerne er tilpasset ulike ferdighetsnivå.Til nybegynnere anbefales gjerne et beaded hoppetau, som er noe tyngre enn mer ordinære hoppetau. Dette skyldes at det tyngre hoppetauet vil gi bedre kontakt, samt at du vil føle større kontroll under hoppingen. Når man først starter med hoppetau, er det også viktig å lære seg noen grunnleggende trinn og å komme inn i riktig rytme. Beaded hoppetau er derfor helt supert til dette formålet!
Etter hvert som du opplever progresjon, kan du gå over til et PVC hoppetau. Dette hoppetauet er lettere, noe som gjør at du kan øke farten og vanskelighetsgraden ytterligere. Det er derfor lurt å skaffe seg to ulike hoppetau, slik at du ikke stagnerer etter hvert som du blir mer erfaren. Vår hoppetau startpakke inneholder begge disse hoppetauene og er derfor å anbefale. Inkludert i denne pakken finner du også en hoppetaumanual med en 20-dagers utfordring og 15 trinn for nybegynnere, slik at du får god veiledning og oversikt over progresjonen din.
Gode tips og triks!
Som med all trening, er det like viktig at du har riktig innstilling som at kroppen henger med. Fysisk trening er også god mental trening, da du ofte må gi deg selv den motivasjonen du trenger for å gjennomføre.Det finnes riktignok (heldigvis!) noen triks du kan benytte deg av for å gjøre det litt enklere. Hva med å sette på noen kule låter som motivasjon? Her kan vi anbefale at du sjekker ut spillelisten "tove.jumps" på Spotify, som er full av raske og gode beats. Ofte er det også vanskeligere å trene alene enn med andre. Hvis du har en venn som er interessert i hoppetau, er det helt supert, men dersom du ikke har det, er videoer gjerne din beste venn! Selv om dere ikke er fysisk sammen, kan det virke motiverende å se andre som hopper - selv om det kun er på en skjerm. Her kan du også gjerne lære litt tips og triks fra andre som er gode til å hoppe. Det er vinn-vinn! Ta det gradvis (10-15 minutter de første par ukene), og du er garantert å se resultater over tid.