Hvordan komme i raskt i form? - WeJump2Fly

Hvordan komme i raskt i form?

Hoppetau er svært effektivt

10 minutter med hoppetau har vist seg å være like effektivt, om ikke mer, enn 30 minutter med løping. Studien ble utført ved Arizona State University over en periode på 6 uker, med 92 mannlige idrettsutøvere delt inn i to grupper; den ene gruppen hoppet tau i 10 minutter om dagen, mens kontrollgruppen løp i 30 minutter om dagen. Og resultatene? I begge gruppene fant man et likt nivå av kardiovaskulær gevinst over 6 uker! Det betyr at man kan korte ned treningstiden med 20 minutter, men samtidig få det samme resultatet. Det er vinn-vinn i en travel hverdag! 

God utbytte i andre idretter

Mange av oss forbinder hoppetau med en aktivitet forbeholdt barn. Det har derimot oppstått et voksende engasjement for hoppetau som treningsform de seneste årene, og det er ikke uten grunn. En av fordelene med hoppetau er at resultatene det gir er svært gunstige i mange idretter. Et av de beste eksemplene er trolig boksing; de som driver med boksing vet at hoppetauet er et helt essensielt element for deres suksess i bokseringen. Trening med hoppetau tvinger kroppen til å bruke raskt fotarbeid, samtidig som at evnen til koordinering styrkes. Ikke nok med det; hoppetau gir også god kondisjonstrening, noe som gjør at utholdenheten bedres betydelig over tid. Disse egenskapene er også overførbare til idretter som ski, løping, fotball og tennis. Kort sagt er hoppetau svært gunstig som et supplement til de aller fleste idretter og treningsformer!

Treningsform i seg selv

Det er naturligvis ikke alle som driver med idrett. Noen av oss ønsker kun å holde oss i form, og opprettholde en god helse. Den gode nyheten er at hoppetau fungerer utmerket som en treningsform i seg selv, eller i kombinasjon med styrketrening og annen utholdenhetstrening! Med kun et enkelt hoppetau, er du dermed langt på vei med å holde deg sunn, og forebygge skader. Fordelene nevnt ovenfor er du naturligvis tjent med, uansett om du driver aktivt med idrett eller ikke; god koordinering og utholdenhet er nyttige egenskaper i hverdagen også! Det er kanskje også verdt å nevne at å hoppe tau brenner mange kalorier? Du kan forvente å brenne mellom 200 og 300 kalorier på 15 minutter dersom du hopper kontinuerlig. Det er flere kalorier enn du vil brenne med de fleste andre utholdenhetstreninger!

Innvendig helse

Selv om de utvendige gevinstene er langt mer synlige, er det verdt å vite at hoppetau hjelper til med å opprettholde den innvendige helsen også. Som nevnt, kan bruk av hoppetau være svært gunstig for hjertet. Fordi trening med hoppetau får hjertet til å pumpe raskere, kan det være med på å forebygge hjerte- og karsykdommer. En annen viktig fordel er at det kan styrke ben og skjelett, noe som vil forebygge skader - spesielt når du blir eldre. Sist, men ikke minst, er det bevist at hoppetau reduserer stress, og bidrar til å bedre humøret. Med så mange fordeler for både kropp og sinn, vil vi si at det er god grunn til å teste ut hoppetau neste gang du skal ta deg en treningsøkt!

Vi har laget hoppetau manualen som gir deg svar på alt du trenger å vite før du begynner å hoppe tau. Denne for deg en effektiv plan som gjør at du kommer rask i form.

Denne hoppetaumanualen hjelper deg å planlegge og strukturere treningen din på en effektiv måte! 

✅ Hvordan stille inn hoppetauet til din høyde?

✅ Hvor lenge skal du hoppe tau?

✅ Tips til å forbedre din hoppeteknikk

✅ Hvordan klare Double Unders

✅ Lavterskel treningsplan 1 og 2

✅ 40 dagers step challenge 

✅ 30 dagers Tabata challenge ( her trener du ikke å tenke)

✅ En liste på 15 nybegynner steg som er bygget opp i en kronologisk rekkefølge.

✅ Hvordan shuffle med hoppetau?

✅ En liste over de mest populære stegene i verden

✅ En liste over steg for viderekomne

✅ Hoppetau planlegger ( planlegging er nøkkelen til suksess)

✅ Treningsprogram for nybegynner

✅ Treningsprogram for viderekomne

Hvordan du skal legge opp treningsøktene dine?