Hvorfor hoppe tau? - WeJump2Fly

Hvorfor hoppe tau?

7 gode grunner til å teste ut hoppetau

Har du lett etter én god grunn til å teste ut hoppetau? Hva hvis jeg fortalte deg at det finnes minst 7 gode grunner til å inkorporere hoppetau i treningsrutinen din? Det gjør det - og jeg er her for å ta deg gjennom alle!

1. Det er svært effektivt

10 minutter med hoppetau har vist seg å være like effektivt, om ikke mer, enn 30 minutter med løping. Studien ble utført ved Arizona State University over en periode på 6 uker, med 92 mannlige idrettsutøvere delt inn i to grupper; den ene gruppen hoppet tau i 10 minutter om dagen, mens kontrollgruppen løp i 30 minutter om dagen. Og resultatene? I begge gruppene fant man et likt nivå av kardiovaskulær gevinst over 6 uker! Det betyr at man kan korte ned treningstiden med 20 minutter, men samtidig få det samme resultatet. Det er vinn-vinn i en travel hverdag!

2. Toner hele kroppen

Hoppetau er en utmerket treningsform for å aktivere de store musklene i benene, men bevegelsene du utfører når du hopper engasjerer også skuldre, rygg, bryst, armer og mage. Hver gang du løfter føttene opp fra bakken engasjeres kjernemuskulaturen, slik at både overkroppen og benene kobles sammen, og du toner hele kroppen. Her får du full pakke, uten å måtte legge inn styrketrening ved siden av!

3. Utvikle allsidige atletiske evner

Gevinstene ved å hoppe tau er overførbare til mange (de fleste!) andre idretter. Hoppetau gir deg forbedret kondisjon og hastighet, hånd-øye-koordinasjon, timing, reflekser, balanse og holdning. Samtidig bidrar hoppetau til å styrke ben og skjellet, slik at du kan forebygge skader. Det er ikke uten grunn at mange fotballspillere, boksere, og høydehoppere bruker hoppetau som en del av treningen!

4. Liten belastning på beina

Hoppetau benyttes av mange idrettsutøvere i rekonvalesens-perioden etter leddskade. Dette er fordi hopping er en sport med høy intensitet, men med lav belastning på benene. Hvis det utføres riktig, med lave hopp, har hoppetau mindre innvirkning på leddene dine enn ved jogging og løping. Samtidig kan hopping redusere faren for ankel-og kneskader, ved å bygge opp de musklene som støtter leddbåndene rundt leddet i ankler og knær.

5. Enkelt å ta med og rimelig

Et hoppetau er virkelig et av de mest kompakte utstyrene du kan ha med deg på trening. I tillegg er det bærbart, slik at du kan trene hvor som helst, der det passer deg; enten det er hjemme, på treningsstudio eller på et arrangement i en lokal park. Det eneste du trenger er et godt underlag! Samtidig gjør den lave prisen hoppetau til et rimelig og inkluderende treningsalternativ, designet for alle som ønsker å holde seg i form. Med et hoppetau trenger du ikke å betale for et treningsstudio, du kan ta med deg treningsstudioet i hånden - hvor som helst!

6. Det er bra for hjernen din

Ja, du leste riktig! Å måtte koordinere så mange forskjellige deler av kroppen din øker aktiviteten i hjernen. Hoppetau har vist seg å forbedre hukommelse, årvåkenhet, konsentrasjon og leseferdigheter. Det er til og med pågående studier som undersøker sammenhengen mellom hoppetau, og redusering av demens.

7. Det er gøy

La oss ikke glemme det aller viktigste! Å hoppe tau er en av de morsomste og mest kreative treningsformene som finnes; det er enkelt å gjøre til favorittmusikken din, med barn, venner eller til og med som en form for meditasjon. De fleste rapporterer at de knapt skjønner at de trener!

Har du lyst å prøve kan du kjøpe startpakken her:

https://wejump2fly.no/products/hoppetau-startpakke