Hvilket hoppetau bør jeg velge? - WeJump2Fly

Hvilket hoppetau bør jeg velge?

Hvilket hoppetau er best?

Vi anbefaler startpakken som består av 2 ulike hoppetau og Hoppetaumanaul. 

Dersom du er helt fersk når det kommer til hoppetau vil du bli tilgitt for å tenke at et hoppetau er et hoppetau, og at det ikke er noen vesentlig forskjell på de ulike tauene. Dersom du er godt vant med hoppetau derimot, vet du at det ikke stemmer! De ulike tauene er spesielt designet for å trene forskjellige deler av kroppen, og noen av tauene er dessuten optimalisert for økt kondisjon. Med den informasjonen i hodet er det naturlig å spørre; hvilket hoppetau er egentlig best? Det korte svaret er at det kommer an på hva som er målet med treningen, og hver enkelts individuelle behov. Det lange svaret er, vel lengre! La oss ta en titt på de ulike hoppetauene, og hva du bør tenke på før du går til anskaffelse av et.

Hvilke hoppetau finnes?

La oss starte med en liten gjennomgang av valgmuligheten dine. Du har kanskje hørt om beaded hoppetau? Et beaded hoppetau, enkelt forklart, er et vanlig hoppetau med lange perler festet utenpå kjernen. Det har et enkelt design, men er noe tyngre enn mer ordinære hoppetau. Som du kanskje har gjettet allerede, har dette en del fordeler når tauet brukes til trening. De skal vi ta deg gjennom snart! Først, la oss ta en titt på PVC hoppetauet. Dette hoppetauet er ikke utstyrt med de karakteristiske perlene til beaded hoppetau, og er derfor lettere. Det er riktignok greit å nevne at PVC hoppetau også finnes i forskjellige tykkelser, noe som igjen har innvirkning på utførelsen når du hopper. Kort oppsummert, kommer både beaded og PVC hoppetau med sine egne fordeler, avhengig av hva ønsket utbytte med treningen er.

Fordeler

Som nevnt er beaded hoppetau tyngre enn PVC tauet. Dette gjør det til et utmerket valg for nybegynnere, da det er lettere å håndtere, noe som resulterer i at det er enklere for deg å lære grunnleggende trinn - uten forstyrrelser fra tauet. Samtidig vil du føle på mer kontakt med tauet når du hopper, slik at du til enhver tid vet hvor tauet befinner seg. På denne måten vil du raskt komme inn i rytmen, og oppleve raskere progresjon. På grunn av dets tyngde, vil du i tillegg merke at armene dine vil få seg en skikkelig treningsøkt, noe som også gjør tauet til et utmerket valg for viderekommende! Til sammenligning er PVC tauet et godt valg dersom du allerede har lært deg de grunnleggende bevegelsene, og ønsker å øke farten ytterligere. Med dette tauet kan du virkelig få deg en hard kondisjons-økt med raskt fotarbeid. Hvis du ønsker å trene på double unders, er dette tauet for deg!

Til oppsummering, er det ingen av hoppetauene som er “bedre” enn andre når det kommer til kvalitet. Det handler rett og slett om hvilket nivå du er på, og hva du ønsker å få ut av treningen. Du vil med andre ord ha god nytte av å bruke begge to. Startpakken inneholder begge hoppetauene, og kan derfor varmt anbefales!

Dette er startpakken vi anbefaler deg: