Er det bra å hoppe tau? - WeJump2Fly

Er det bra å hoppe tau?

Det korte svaret er ja! Hoppetau er trolig en av de mest undervurderte treningsformene som finnes. Visste du for eksempel at jevnlig trening med hoppetau er bra for hjertet? Dersom du velger å inkorporere hoppetau i treningen din, vil du raskt oppleve av det har utallige fordeler - både for kropp og sinn. La oss ta en titt på noen av dem nedenfor.

God utbytte i andre idretter

Mange av oss forbinder hoppetau med en aktivitet forbeholdt barn. Det har derimot oppstått et voksende engasjement for hoppetau som treningsform de seneste årene, og det er ikke uten grunn. En av fordelene med hoppetau er at resultatene det gir er svært gunstige i mange idretter. Et av de beste eksemplene er trolig boksing; de som driver med boksing vet at hoppetauet er et helt essensielt element for deres suksess i bokseringen. Trening med hoppetau tvinger kroppen til å bruke raskt fotarbeid, samtidig som at evnen til koordinering styrkes. Ikke nok med det; hoppetau gir også god kondisjonstrening, noe som gjør at utholdenheten bedres betydelig over tid. Disse egenskapene er også overførbare til idretter som ski, løping, fotball og tennis. Kort sagt er hoppetau svært gunstig som et supplement til de aller fleste idretter og treningsformer!

Treningsform i seg selv

Det er naturligvis ikke alle som driver med idrett. Noen av oss ønsker kun å holde oss i form, og opprettholde en god helse. Den gode nyheten er at hoppetau fungerer utmerket som en treningsform i seg selv, eller i kombinasjon med styrketrening og annen utholdenhetstrening! Med kun et enkelt hoppetau, er du dermed langt på vei med å holde deg sunn, og forebygge skader. Fordelene nevnt ovenfor er du naturligvis tjent med, uansett om du driver aktivt med idrett eller ikke; god koordinering og utholdenhet er nyttige egenskaper i hverdagen også! Det er kanskje også verdt å nevne at å hoppe tau brenner mange kalorier? Du kan forvente å brenne mellom 200 og 300 kalorier på 15 minutter dersom du hopper kontinuerlig. Det er flere kalorier enn du vil brenne med de fleste andre utholdenhetstreninger!

Innvendig helse

Selv om de utvendige gevinstene er langt mer synlige, er det verdt å vite at hoppetau hjelper til med å opprettholde den innvendige helsen også. Som nevnt, kan bruk av hoppetau være svært gunstig for hjertet. Fordi trening med hoppetau får hjertet til å pumpe raskere, kan det være med på å forebygge hjerte- og karsykdommer. En annen viktig fordel er at det kan styrke ben og skjelett, noe som vil forebygge skader - spesielt når du blir eldre. Sist, men ikke minst, er det bevist at hoppetau reduserer stress, og bidrar til å bedre humøret. Med så mange fordeler for både kropp og sinn, vil vi si at det er god grunn til å teste ut hoppetau neste gang du skal ta deg en treningsøkt!