Hvor mange kalorier kan jeg forbrenne ved å hoppe tau? - WeJump2Fly

Er hoppe tau god trening?

Svaret på dette spørsmålet er naturligvis individuelt.Det kan riktignok være greit å vite litt om hvordan hoppetau har innvirkning på kroppen.

Å hoppe tau har potensialet til å brenne store mengder kalorier. Hvis du kan bygge deg opp til 120 hopp i minuttet, kan du forvente å forbrenne mellom 667 og 990 kalorier i timen.

I gjennomsnitt kan hoppetau forbrenne 200 til 300 kalorier på 15 minutter. Noen undersøkelser viser til og med at du kan forbrenne flere kalorier mens du hopper tau enn du kan mens du løper.

Det er viktig å tenke på at både hastigheten og intensiteten på hoppingen vil ha innvirkning på mengden kalorier du forbrenner, men her har du altså et stort potensiale til å forbrenne kalorier, og gå ned i vekt.

Å hoppe tau bygger også muskler, spesielt hvis du benytter deg av tyngre hoppetau, noe som igjen bidrar til å øke forbrenningen. Hoppetau er blant annet en god måte å bygge muskler i leggene, men du kan også forvente å se økt muskelmasse i armer, bryst, skuldre, rygg og mage. Her kan du tone hele kroppen!

 Enkle programmer for vekttap

Å hoppe kontinuerlig i 15 minutter kan være vanskeligere enn man tror, og det kan derfor være nyttig å ha noen enkle programmer i bakhodet. Her har du noen å velge mellom:

Velg deg ut en kul og motiverende sang som varer i tre til seks minutter. Hopp i takt til sangen, og legg på ekstra intensitet de siste 30 sekundene. Her kan du enten øke farten, eller legge til noen ekstra bevegelser, slik som høye kne-hopp.

For å få i gang pulsen skikkelig på slutten av treningsøkten kan du prøve å gjøre 1000 hopp. Du kan dele de inn i 10 sett med 100 i hvert sett. Dette krever en del øvelse, så ikke forvent å klare dette hvis du akkurat har startet med hoppetau!

Det viktigste du kan gjøre er uansett å ikke gi opp. Som med mye annet, må du være konsistent med hoppingen for å få de riktig gode resultatene.

Kan man gå ned i vekt av å hoppe tau?

Vi hadde ikke skrevet dette hvis svaret var nei, så den gledelige nyheten er derfor at JA - du kan gå ned i vekt av å hoppe tau! Du trenger altså ikke å dra på lange løpeturer, eller sykle i timesvis for å få hjertet til å pumpe, og gå ned i vekt. Hoppetau er et flott alternativ hvis du leter etter kondisjonstrening som gir liten belastning på beina, og som enkelt kan implementeres i din nåværende treningsrutine. Vi gir deg alt du trenger å vite om hoppetau som den ultimate kalori- brenneren!

Vi hadde ikke skrevet dette hvis svaret var nei, så den gledelige nyheten er derfor at JA - du kan gå ned i vekt av å hoppe tau! Du trenger altså ikke å dra på lange løpeturer, eller sykle i timesvis for å få hjertet til å pumpe, og gå ned i vekt. Hoppetau er et flott alternativ hvis du leter etter kondisjonstrening som gir liten belastning på beina, og som enkelt kan implementeres i din nåværende treningsrutine. Vi gir deg alt du trenger å vite om hoppetau som den ultimate kalori- brenneren